onsdag 13 mars 2013

Besökare kommer, besökare åker

Vi vinkade av våra sista besökare igår. Sista gästerna på 25:an LOOC har åkt, pensionat Hörnfeldt har stängt (men kan enkelt öppna upp om nån vill fly våren, råkar ha vägarna förbi eller vad som)

Vid taxiståndet på Gurney Plazas baksida vinkade vi. Efter en sista middag tillsammans på Penang på Dragon-i. Tror vi lyckats klämma det mesta och bästa av Penangs varierande utbud. Indiskt, fin restaurang, hawker's, kinesiskt, western, hemma, vid poolen och på stranden. Det vara bara thai vi missade att bjuda familjen Jung på. Vi får hoppas de åt det förra veckan när de var på Langkawi.

När de var på Langkawi passade vi på att ha lite mer besök, från Langakwi. Tre fjärdedelar av S/Y Mary kom ner två nätter och passade på att ha en sista lekdejt innan de drog ut på havet igen. Sri Lanka nästa. Tog oss en dag att åka dit, tar dem 10-12 att segla.

Oj, vad här lektes! Det blev inget uppvisade av Penangs sevärdheter här inte. Inga barn ville lämna leken. Bara för att leka med andra barn, då. Men, Linda och jag fick en tur till marknaden och en sväng inom burmesiska templet. Blev de vanliga frukterna i det vanliga fruktståndet och sen lite spontanshopping av muskatnötsfruktsaft jag inte visste fanns hos gubben i bananståndet jag aldrig handlat av. Gudagott, och roligt att man fortfarande kan upptäcka nytt.

Många sena trevliga kvällar på havsbalkongen har det blivit. Nu får pratmusklerna vila och gå i ide till augusti när vi själva blir besökare, hemma igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar