tisdag 8 mars 2011

Prov!

Vi fick prov i morse på mandarinen! Ve och fasa, lätt panik hos oss tre damer. 'Det visste vi inte', 'men vi har inte pluggat', 'på vad?', 'My God, hamnar vi på loser-listan om vi misslyckas?'

Mr Julian har lite fina listor utanför ingången till sitt utbildningscenter. En lista med mandarinelever, en med engelska och loser-listan. Han skriver helt enkelt upp alla elever som hoppat av eller som han petat for att han tycker de är för dåliga och inte änns försöker lära sig engelska. An så länge finns det ingen mandarinelev på listan men vi kände en viss risk for att hamna där.

Ja, ja det vore ju inte hela världen (även om namnen på listan låter som från hela världen). Provet var muntligt och gick helt ok, och bra mycket bättre än forväntat. Vi har faktiskt lärt oss en jättemycket! Vi kunde förstå varandra trots mandarin-tyska, mandarin-japanska och mandarin-svenska (ingen mandarin-Bellman). Mr Julian var extra stolt över mig för jag är ju den sämsta i klassen, eller den mest långsamma som han valde att säga idag efter att vi pikat honom för hans lista.

Så jag kände mig som Filippa efter sin simlektion: Hua, total drukningskänsla av alla glosor, gud vad jobbigt och läbbigt men, jag fixade det! Nu blir det extra mandarin-plugg i kväll för det ger ju resultat trots allt.

Filippa fixade förresten att simma med bara en puff hela sin simlektion och även doppa huvudet så vi är två tjejer som somnar nöjda här på LOOC på internationella kvinnodagen. Mannen somnar också nöjd efter en lång dag. St Jude hade officell invigning av fabriken med piffing, partaj, pompa och ståt.

Goa ji nu ren ri kuai le!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar