tisdag 10 september 2013

Blodpudding

-'Men hur ser egentligen blodpudding ut?', undrade Emelie och kom ner för trappan för att kolla in vad pappan stod och stekte på spisen till kvällens middag.

Vi jobbar in oss i den svenska matkulturen. Har lite att ta igen efter någa år med favoriterna tom yam, wan tan mee, dim sum och char keoy teow. Än så länge har vi hunnit avverka ärtsoppa och kvällens blodpudding. Båda fick väl godkänt, det svenska köket tar sig bra i den internationella konkurrensen.

2 kommentarer:

  1. Det är nästan lika kul att läsa era upplevelser som återvändarsvenskar som det var att läsa om Malaysia! Det sägs ju att det är svårare att åka hem än att åka ut, just för att kulturkrockarna vid återvändandet inte är lika uppenbara eller väntade. Fortsätt gärna att skriva!

    SvaraRadera
  2. Lovar! Ska damma av bloggdatorn och sätta igång igen. Nu finns det faktiskt öar i huset där man kan vara....

    SvaraRadera