fredag 17 december 2010

Christmas Festival à la Nania

I onsdags var det julavslutning, eller Christmas festival som de säger på Taska Nania. Så nu har även Emelie jullov. Tur är det för det tog emot mer och mer for varje dag eftersom Filippa fick jullov i fredags och populära morfar är här. Han slår alla kaniner, sköldpaddor, fiskar och dagiskompisar med råge.

Hela klanen kom på uppvisningen. Mormor, morfar, pappa, mamma och storasyster. Tur vi har en 7-sitsig Alza. Pappa Martin åkte dock Myvi:n för att åka direkt till jobbet efter att föreställningen var klar och som bonus plocka med Vildana från Kenos dagis på vägen till Nania. Armin stod och väntade på gatan, han hade redan hunnit en sväng ned om jobbet. Emma kom med dagis-bussen precis som hon har gjort sen hon också började på Nania första december. I stället för en förvirrad västerlänning som på Harvest Festival så var vi en hel drös.

Barnen uppträdde med julsånger och verser. Stilla natt hörde vi både på engelska och mandarin. Inte av Emelie förstås, hon sjunger än så länge helst utan publik. Men, hon var med. Emma och alla andra barn sjöng så det räckte för Emelie också.

När det var japanska klassens tur att ha sin föreställning minglade föräldrarna till engelska klassen i trädgården och sen fick alla föräldrar fika tillsammans ute och barnen inne. Nania bjöd på goda ginger cookies som barnen bakat (på Luciadagen) och som vanligt även ekologiska äpple och iste. Sen var det gemensam avslutning där barnen tände ljus (sådana där blomljus man ser i buddistiska tempel) och så var det dockteater om St Nicholas på engelska och japanska. Då började många av de japanska barnen tröttna så det var lite oroligt på slutet innan barnen fick en liten julklapp, en origamistjärna av fröknarna och säga hejdå, Merry Christmas and see you next year till varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar