fredag 24 december 2010

Jul på LOOC

Vi inledde julfirandet lillejulafton med julkonsert på Eastern & Oriental. Penangs filharmoniska orkester och kör hade ett tjusigt och pampigt uppträdande i balsalen. Innan konserten satte i gång tog vi pubmiddag på hotellets bar. Hade vi inte tittat ut genom fönsterna och sett palmerna, poolen och havet så hade vi trott att vi var i en pub i England. Inredningen, den riktiga julgranen och kylan nästan lurande oss.

Inte Emelie förstås, hon sov. Somnade i bilen och vaknade först när hela balsalen klämde i för fulla halsar med första julsången. Publiken fick sjunga med ibland och det gjorde vi alla så gärna. Helst när det var dags att sjunga extra mycket så tomten skulle höra oss - och det gjorde han! Han kom i sin vanliga kostym fast med bomullsskägg, pepparkaksbrunt skinnoch hade med en godispåse till varje barn.

Aven barnen fick prova på att dirigera orkestern. Filippa och Emelie var inte så sugna först men när Filippa fick syn på att en liten kille i parallellklassen gick fram ja, då nästan, kanske...fast nästa år, då.

Efter en sen lillejulafton tog alla utom Martin sovmorgon på julafton. Martin åkte till jobbet. Julafton är ingen ledig dag i Malaysia, men väl juldagen. Fast eftersom den inföll på en lördag fick han måndagen kompensationsledig.

Julaftonsfirandet inleddes vid fem. Tobbe och familjen Grankvist kom över och vi fyllde en hink med is, läsk och öl, tog tilltugg och badkläderna under armen och gick ner till infinity-poolen.

På vägen hem från jobbet hade Martin jagat som en hel karl och hämtat vår 6-kilos kalkon på Eastin hotell. Vi var lite nervösa för hur denna catering skulle gå, så vi blev glada att kalkonen faktiskt var tillagad och där fanns även med potatis, tranbarssås, gravy och kokta gronsaker (som vi dumma utlänningar inte alls fattat ingick). Familjen Grankvist hade med glögg och pepparkakor, sill och lax och svensk ost så ingen gick hungrig från det svensk-anglosaxiska julbordet. Skulle någon varit hungrig hade vår caterade christmas pudding kunnat rädda problemet (även om det inte var speciellt god, utan riktigt.......). Julafton avslutades framåt småtimmarna efter ett gäng groggar och mycket skitsnack.

Eftersom Malaysia ligger väldigt långt i från Romanievi, Grönland, Nordpolen eller var nu tomten bor så hade vi förklarat för flickorna att han inte hinner fram på julafton men att han kommer tidigt, tidigt på juldagen. Ar vi inte uppe så lämnar vi terassdörren öppen och så lämnar han klapparna under granen. Och det gjorde han! Alla var för trötta for att gå upp sa tidigt, även om naddsuddarna borde ha stött på honom.

Tomten kom med massa fina presenter. Sköldpaddor, gungstolar i bambu, rullskridskor, leksakspiano, klistermärken, armband, hårband, böcker till de vuxna och massa andra fina paket. Det blev en sen frukost och sen planerades det om eftersom de vuxna var trötta och afternoon teet fick skjutas upp till nästa dag.

På annandagen satte sig alla i Alzan, tog lunch i Little India och drog runt på lite ärenden innan vi åkte till Suffolk house for klassiskt high tea. Efter lite svårigheter att hitta infarten in till det tjusiga gamla huset så kom vi fram till en skön lugn oas med bara fågelkvitter som bakgrundsmusik. Huset bjöd på så god fika att ingen var hungrig vid kvällsmat.

När vi kom hem flyttade vi in granen i hörnet och satte fram våra nya skrivbord och därmed var julen över för oss för denna gången. Julloven varar i for sig en dryg vecka till, men vi försäger oss mest hela tiden nu och kallar ledigheten for sommarlov....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar