fredag 7 januari 2011

Fredagen som började som en måndag men blev vanlig fredag till slut

6.15 ringde väckarklockan och jullovet var därmed över. Filippas första dag i skolan. Dags för andra terminen (de har tre terminer i hennes skola) och första dagen med skolbuss. Antligen fick Filippa stiga upp i den gula Bus Sekolah. 7.30 kom den utanfor vårt hus. Våra ögon var knappt öppna, halvmörkt, mulet och Emelie var fortfarande i pyjamas. Hennes lilla dagisbuss kommer nämligen först en timme senare.

Fast hon började redan i tisdags, sa hon är numera van bussåkare och har deklarerat för oss alla att hon numera är fyra år. 'För det är man när man åker buss'. Ar det någon som invänder så blir hon asförbannad, milt sagt. Så, ja hon är fyra år och för säkerhets skull hade hon och jag ett litet privat te-kalas igår för att fira den stora dagen. (Igår kväll kändes hon dock inte som en fyraåring, utan som en tvättäkta terrible three!!!)

När barnen åkt iväg så började min måndag, förlåt fredag. Frukost med Vildana och Chiko på en liten coffee shop: mmmm roti pisang och limejos och sen en riktig kopp kaffe på Kaffebönan där även tyska mammamaffian satt. Efter mycket skitsnack och uppdatering från jullovet så gick jag och Vildana mätta och glada till wet market och handlade frukt och grönt till helgen.

Hem om och lasta av för att sen gå till Gurney Plaza och handla mjölk på Coldstorage. Och, till Reject Store for att handla lite fler små dörrmattor på förfrågan från Sumitha så hon kan tvätta de vi har. Vi ska ju inte behöva gå in med smutsiga fötter från någon balkong eller hisshall när de andra mattorna hänger på tork.

Hemma igen småsnackade Sumitha och jag lite om livet innan det var dags for mig att gå ner och hämta Filippa. En glad tjej kom med bussen på den lilla grusvägsstumpen och fick två godisbitar av busschauffören, så har första dagen på terminen.

Skoltjejen bytte från uniform till sommarklänning och så gick vi till Gurney Breach for att fika och bada med Emma, Keno och Vildana. Som man kan göra en vanlig måndag. Emelie var redan där för hon hoppade av dagisbussen tillsammans med Emma.

Sen blev det äntligen fredag! Vi gick på Bali Hai, som vi försöker göra varje fredag. Denna fredag hade vi sällskap av Barlovs med besök av Armins syster och man, Malicas - och Emelie var vaken! Och Martin kom först! Så jag fick inte det vanliga snacket med serveringspersonalen: 'Husband come?', 'Ah, little sister sleep'.

Denna vecka gick snabbt! Måndag till fredag på en dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar