tisdag 15 februari 2011

Muhammeds födelsedag

Idag är det ingen vanlig dag utan Muhammeds födelsedag och Malaysia har helgdag igen. Det firade vi med en liten sovmorgon och sen gick vi upp en bit på Penang Hill.

Startade strapatsen lite senare än planerat från Youth Park och var ute på vandring i dryga två timmar. Varmt och svettigt var det men det var väldigt mysigt att knalla upp för de branta stigarna och trapporna bland fågelkvitter, syrsor och en massa klorofyll. Små drickastopp längs stigen och lätt fika på berghällarna ovanför bygget av det nya Waterfall temple (hindusiskt) innan vi vände vi nedåt igen. Vi såg pitcher plant, en köttätande växt, fjärilar, lite fåglar och apor, så klart.

Gungade bort värsta svetten nere på lekplatsen i Youth Park och därefter körde vi till Wet market och tog nudelsoppelunch. Hemma igen blev det välbehövliga duschar, kaffe och sen hängde vi i och vid poolen resten av eftermiddagen. Efter kvällsmaten drog vi ned en gång till för ett kvällsdopp och tittade upp på vart vi hade gått på berget innan idag samt njöt en helt vanlig solnedgång bakom Penang Hill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar