torsdag 26 maj 2011

Fika-vecka

Denna vecka känns som en riktig fikavecka. I måndags blev det syjunte-fika hemma hos Chiko för att sy små dockor som Taska Nania ska skicka till barn i Japan. Alla Taska Nania-barnen var komplediga från sportdagen så de lekte för fullt när vi satt koncentrerade och sydde små, små stygn for hand. Här gällde det att passera den japanska kvalitetskontrollen så vi har aldrig sytt så fint. Vildana och jag klarade oss, men Chiko fick sy om. Hon har väl blivit avjapaniserad efter over 20 år i västvärlden. 'Good enough' är hennes favorituttryck.

Tisdag blev liten snabbkaffe med tidningen på Starbucks innan det var dags for veckohandlingen i mataffären.

Onsdag var det skandinavisk fika hemma hos oss. Lucia från Danmark som börjat på Nania kom med mamma och storasyster som går i fyran på Christopher's. Emilia, Emma och Kenan med mammor kom också och alla barn lekte jättebra tillsammans trots åldersspridning från 2 till 9 år. Mycket springa omkring, mycket kurragömma och lite disco. Det var trötta och genomsvettiga barn som gick hem lite innan middagsdags.

Torsdag blev PTC-möte och fika hemma hos vår amerikanska ordförande Jennifer. Tvåtimmarsmöte med att styra upp allt för den kommande Food & Fun Fair:n och lite andra småsaker som solhattar, städa föräldrarrummet och bestämma tid for fototagning. Det var bara att gå dirket från mötesfika till lunch på Kapitan's.

Fredag blev spontanfika på Gurney Plaza med Vildana. Hon skulle handla for helgen och jag kunde lika bra sitta på kafe och skriva PTC-mötesprotokoll och förbereda eftermiddagsmöte med lärarna som att sitta hemma.

Så mycket kaffe har det blivit, och träffat folk halva jordklotet runt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar