onsdag 4 maj 2011

Invigning

Det var invigning av det nya skolhuset i dag på St Christopher's. En timme långt med tre långa tal av gubbar och ett kort av en kille i sjätteklass. Dansunderhållning och sång var där också. Alla barnen som är mellan 3 och 12 år var helt exemplariska! Satt stilla och lyssnade, stod upp och sjöng när de skulle och gick snabbt och smidigt tillbaka till sina klassrum när allt var över.

Rektor Jones höll ett bra tal som vanligt. Styrelseordförandes tal var bra om man var vuxen och Chief Minister Lim hade nog inte änns hunnit läsa igenom sitt tal innan han steg fram till talarstolen. Men, när han släppte manus blev han bättre och snackade på om kärlek och älska sina föräldrar så han till slut fick torka små tårar ur sin ögonvrå. Det gjorde inte barnen, men de satt artigt stilla och tysta.

Alla barn som ville hade sina nationaldräkter eller liknande som fotbollströja på sig. Filippa hade en nyinköpt Sverigedräkt som Martin fixade när han var hemma på tjänsteresa i mars. Vi tänkte inte änns tanken på Sverige-saker innan vi åkte iväg men det är ett hett tips att fylla flyttkartongerna med gul och blå kläder - och klistermärken!

Emelie var också med, iklädd Sverige-t-shirt och gul kjol. Hon roade sig hela invigning med Christinas Ipad tillsammans med Oliver, en kompis från dagis för dagen klädd i japansk dräkt. Jag såg tråk-vanlig ut, inte som de japanska, koreanska och indiska mammorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar