torsdag 2 februari 2012

Bönslänga

Emelie har haft bönslängadag idag på taska. Antar att det har nåt med kinesiska nyåret, få ut gammalt skit och få ett nytt lyckligt år för enligt Emelie gick de runt trädgården och slängde gröna bönor från deras egenvikta origamilådor och sa:

- Sidness (?), sadess outside. Happiness inside.

Alla barn fick med sig en liten låda med hem och så här fram på kvällen kom vi på hur vi skulle lösa bönslängadet utan trädgård. Vi slänger dem i de tomma tomatkrukorna! Lär antaglien ge enorm bönskörd om fem år eller nåt. Vi kör cermonin imorgon. Huset ska bli tomt på sidness, ledsamheter och fullt med lycka.

Och för säkerhetsskull körde vi lite med nyårsfirande med en sväng upp på Kek Lok Si och kollade in när de tände de miljoner lamporna som pryder jättetemplet. Det var lite magiskt faktiskt, inte mycket folk, tyst och så tändes lampor efter hand. Taken blev gröna, rosa och lila. Buskarna oranga, röda och helt plötsigt fulla av lysande blommor. Drakar slingrade sig fram på murarna. Vi fotade och tittade och gick runt lite i det lätta regnet.

Vi hade även en helt okulinarisk upplevelse på templets vego-restaurang. Nästa år tar vi en hawkers nedanför trappen och får i oss ätbart som smakar nåt. 'Sidness outside'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar