torsdag 3 maj 2012

Pulau Lang Tengha

Kristallklart vatten, färgglada fiskar redan i strandkanten och ilandsköljda koraller längs hela den vita stranden är inte fel. Snorkling, paddling och hängmatta på det och semestern är fullkomlig - nästan.

Ena smoklet i bägaren var att maten på hotellet inte var en höjdare. Började riktigt dåligt och repade sig till godkänt när kocken hade hämtat sig från chocken att ha gäster på sin lilla ö.

Andra smolket var att vi kapsejsade 20 meter från vårt mål med kajaken. Väldigt poppis bland barnen, men mamman fick mardrömmar på natten när hon vaknade varm och klibbig av att ac:n lagt av, eller bara tagit en paus. Då tänkte hon på vad som kunde ha hänt om vi fått hela kajakens lasturymme vattenfyllt en halvtimme tidigare, på den klippiga delen av ön där sjön är krabb, djungeln tät och inte en människa i sikte. Robinson på riktigt.

Tredje smolket var att vi inte såg en endaste elefant på hela den långa slingriga bilvägen till östkusten och hem igen. Såg bara varningsskyltar, och lastbilar långsamma som elefanter.

Fjärde smolket var att det var allför kort även om de fyra dagarna kändes som fyra veckor. Allt för kort och allt för underbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar