lördag 25 augusti 2012

I god tid

Det var tidigt flyg från Bali imorse. Det gick klockan sex. Nu sitter vi och tråkar på LCCT tills flyget till Penang går vid fyra. Ruggans dålig reseplanering, men Penangflyget var bokat för länge sedan för att passa ett Laosflyg. Laosflyget ställde AirAsia in, bara så där, när vi satt och njöt svensk sommar. Vi fick omplanera och hamnade till slut på Bali...jag får drömma vidare om att glida fram på Mekong...

Klockan tre åkte vi från hotellet i Ubud. Det visade sig vara för tidigt, flygplatsen var knappt öppen när vi kom strax innan fyra. Eftersom vi bara reser med handbagage var vi snabbt inne. En man satt och sov i passkontrollen men ingen satt i flygplatsskattsbåsen så vi tänkte att Bali kanske faktiskt har tagit sig till 2000- talet och slutat kräma turisterna på massa extra pengar och att åbäkena bara står tomma i väntan på att rivas. Visa on arrival for 25 dollar borde väl räcka för både stats- och ö-finanserna? Fast å andra sidan behöver de nog skatten för ombyggnaden som dragit igång på den slitna flygplatsen.

Vi lojade runt i tom hall med stängda butiker, hittade till slut gaten och ett öppet kafe där vi tog en snabb frukost. Sen blev det stopp när vi skulle gå geneom säkerhetskontrollen. Vi hade inget skattekvitto...och inte kontanter så det räckte att betala på plats. Nu blev det stressigt, vi som varit i så god tid.

Martin fick fort som attans springa ut hela vägen ut ur terminalen för att hitta en penagmaskin, sen betala i de nu bemannade båsen, igenom alla kontroller och springa tillbaka till gaten, som givitvis var längst bort. Vi var bland de sista på planet.

Penangflyget lär inte bjuda på några överraskningar, möjligen försenat. Som pricken över i:et liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar