fredag 31 augusti 2012

Merdeka Day

Merdeka- independence, 55 år som oberoende land.

Igår var det Malaysias nationaldag och vi var så klart lediga.  Vi var nere på stan på förmiddagen och tittade på paraden med marchband och flaggviftande statsanställda som inte kunde marchera i takt. Framförallt inte på slutet av uppvisningsslingan, men då hade de nästan solsting i den gassande solen.

Vi tog oss en uppiggande kopp kaffe på ett litet hotell längs Love Lane och sen åkte vi hem och vilade upp oss efter den tidiga morgonen. Jag fick klippt håret och sen var det helt plötsligt middag. Den åt vi på Song River Café med Barlovs. Världens godaste grillade kycklingklubbor, så krispiga! Varför har vi aldrig ätit där förut? Det enkla matstället ligger längs Gurney Drive, inte långt från Gurney Beach och hela middagen var billigare än de fyra kaffe vi tog på CoffeeBean efteråt.

När vi lullade hem från CoffeeBean i fullmånsskenet, stannade vi till och tittade på den kinesiska operan som varit igång hela veckan för det är Hungry Ghost Festival. Portarna till underjorden är nämligen öppna så alla slags spöken och andar är på besök här uppe hos oss. De behöver underhållning och äntligen kom även vi dit. Vi har hört operan varje år sen vi flyttade hit och nu fick vi till det. Sista chansen, faktiskt. Spökena är blidkade. Song River har vi som tur var många chanser till på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar