lördag 20 oktober 2012

Kalasvecka

En kalasvecka med kontraster. Började med Star Wars-kalas i lördags med lekstationer, Subway take out-mackor och långdopp i infinitypool med utsikt över havet i Tanjung Bungha och slutade med ett hemma-i-kampungen-kalas idag ett stenkast i från super-condohuset vi var i förra helgen. I kampungen var det hemgjort ekologiskt, lek med vattenslang, gegga, massa husdjur, mango på träden och häng på verandan. Båda  ställena var lika fascinerande.

Däremellan var det svenskt 6-årskalas hos Emma på Gurney Beach och Emelie klämde även sitt första kalas med klassen på Adventure Zone. Vet inte vem som var lyckligat, hon eller jag? Det är inte lätt att vara ny i skolan fast man är gammal på Penang och vissa mornar har hon inte velat gå till skolan för hon har inga kompisar.....Men, nu vet jag att hon är på banan. Hon var glad som en speleman, jag såg inte röken av henne så jag fick lära känna ett gäng trevliga föräldrar till. Alla med globala livshistorier.

Men, bästa kalaset blir imorgon kväll. Då träffar vi familjen Ollden på Borneo, influgna direkt från Sverige. Bara för att hälsa på oss (och sköldpaddor, akvariefiskar, orangutanger, kanske nån vild elefant, krokodil, apor, fåglar och mygg).


Psst, kampung är malaysiska för by. Husen ligger tätt, man har en liten tomt och sen en gemensam yta i mitten där folk hänger av och till. Plåttak, nätfönster och öppna dörrar. Portal in från gatan, egentligen inga bilar och mopparna puttrar snällt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar