måndag 15 april 2013

Roti Bakar

Nu vet vi vad roti bakar är. Fick veta det den hårda vägen. Vi tog lunch på Banda Acehs flygplats, ett rätt avskalat ställe och det hade nog varit bättre att luncha på en hawker inne i stan.

Vilket fall som, vi hittade ett kafe med namnet Sydney Coffee, fick oss två latte och två varma schweiziska(!) choklad till barnen. Ätameny var kort, jag och Emelie tog varsin äggmacka, Filippa spagetti och Martin drog till med det enda indonesiska, roti bakar. Roti vet vi betyder bröd så nåt ätbart måste det vara...det var en hög med toast varvat med chokladsås, chokladströssel och riven ost.

Efterrätten räddad, barnen jublade och Martin såg trött ledsen ut. 'Åhh, det är som Fairy bread', sa tjejerna, sånt bröd australiensarna bjuder på på barnkalas. Toast med smör och strössel. Tillägg med chokladsås och ost var bara bonus. Jättegott! Martin tiggde äggmacka och spagetti.

Riven ost fick vi även på de friterade bananerna med chokladsås kvällen innan på vårt mysiga Casanemo. Det är tydligen nåt visst med riven ost i Indonesien.

I övrigt fick vi sett det beryktade Tsunami museet på hemvägen. Inga mardrömmar här, men å andra sidan var de mest intresserade av avdelningen för hur jordbävningar, tsunamis och vulkanutbrott går till. Ren geologi är det som gäller, bilder på katastrof, bråte och stök var bara tråkigt. Tur det, så de inte såg vad bråtet faktiskt var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar