fredag 3 maj 2013

En regnig bra dag

Igår var det en mulen dag på Lipe. Mulet är bäst för solen är ändå så varm och obamhärtig. Mulet är också mysigt. Man får kura, läsa bok, dricka te och slappa, utan att frysa.

Martin dök. Där nere i det blå spelar vädret mindre roll. Regn märks inte. Det började lagom regna vid halvtolv-tiden. Vi andra var på den lilla stranden nedanför Serendipity, badade, ritade i sanden och gungade på slänggungan i trädet. Det blev rätt mysigt att bada när hela havet bubblade som champagne på ytan.

Vi hade bestämt lunchträff med Martin på dykcentret på Castaway och efter ett tag blir det kallt i regnet även på Lipe. Så vi tog havskajaken bort. Emelie paddlade dit, Filippa hem och jag i båda riktningarna.

Lite läbbigt var det allt att paddal med åskmuller i fjärran, så Filippa höll utkik efter blixtar. Men regnet gjorde havet platt och tomt på longtails så de var rätt snabbt nöjda med äventyret. Riktigt nöjda.

När vi kom fram till Castaway slängde vi oss i vattnet för att värma upp oss. Vi låg där och guppade och smakade på salt och sött vatten omvartannat tills de små magarna kurrade så de inte kunde koncentrera sig.

De hungriga magarna blev också rätt irriterade när de upptäckte att mamman bara hade med en sarrong i vattentätasäcken. Vem skulle få ha den? Och vem skulle få äta lunch i kalla badkläder? Filippa-skinn-och-ben drog längsta strået även om hon inte blev  mycket varmare för det. De fick hinka varmchoklad till sin gröna curry.

Martin och dykgänget var sena tillbaka, och vi tidiga på lunch så vi hann lägga ut ett tiotal meter från stranden innan de kom. Vi vände om, snackade om våra förmiddagar, sen paddlade vi tillbaka i nytt ösregn och Martin tog lunch innan sista dyket ute bland de rosa och röda korallerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar