tisdag 7 maj 2013

Valdag och ledig dag

I söndags var det val i Malaysia. Går inte in på några detaljer här för jag har helt enkelt inte hängt med och när jag gjort några otappra försök, har det varit attans svårt att nosa upp information. Åsikter många. Skitsnack och rykten massor, men att få veta vad och hur, det har inte serverats rakt framför en precis. Valfusk, köpta röster och hela biddevippen kan jag allt om.

Vi kom med Langkawi-flyget vid fem och var förberedda på att möta lite mer trafikkaos än vanligt. Upplopp och annat vi blivit varnade för, fruktade vi inte alls men tjocka fast i bilkö kändes som given. Vem orkar upplopp i tropisk hetta?

Nix-pix, vägarna var tomma och vi bara gled hem. Alla satt hemma och valvakade? Måndagen blev oväntat ledig. Chief Minister Penang utlös helgdag i delstaten så sent som i lördags. Ett sista röstfiskande?

Vi blev frestade på att utöka Lipe med en dag till, men Mr Jones tyckte inte skolan skulle ha ledigt så vi tog oss hem enligt plan (minus bilkö). Gjorde inte barnen nåt, de var sugna på att visa upp sina nyflätade frisyrer som tog hela två timmar att göra, så Martin och jag fick en skoldag för oss själva.

Vi körde slut oss och till given träningsvärk på Bootcamps morgonpass ute på Straits Quay, vi packade upp resväskor med smutstvätt från Sverige och mest rena kläder från Lipe, vi tog lunch på China House och såg varandra djupt i ögonen och vi försökte uträtta ärenden på stan men alla småaffärer hade stängt fast de aldrig har det på andra helgdagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar