söndag 16 september 2012

Långhelg

Igår var det Malaysia Day, andra nationaldagen så att säga. Man firar att staterna på Borneo gick med i Malaysia några år efter självständigheten. Landet blev större.

Eftersom nationaldag 2 inföll på en söndag i år så är vi alla lediga idag, måndag. Långhelg.

Vi har hållt oss i skinnet och stannat hemma på vår ö. Mycket skönt får vi säga. Martin och grabbarna tog tillfället i akt och körde Phuket Hangover Light nere på stan i fredags. En trött, bakfull men glad man låg i sängen till fyra. Vi andra simmade, kollade film, bokade resa till Borneo, hade det skönt och bara slappade under tiden.

Men, vid fyra ryckte vi upp oss, packade in barnens cyklar i bilen och drog ut till Straits Quay. Där sprang vi på Rolness på lekplatsen och sen dök Jogge och Maria upp så det blev gemensam kvällsmat på tysken på hörnet. Barnen åt och cyklade. Cyklade mest.

Eftersom vi hade dragit igång cykeltema för helgen så blev det en tur runt Air Hitam damm på nationaldagen. Det är en skön, 3 kilometersrunda i djungeln på asfalt. Backig är den så tjejerna fick sig en utmaning med att våga åka utför och orka cykla uppför. Jag och Martin gick, andades skön lyft, peppade barn och lyssnade på syrsor.

Det tog lite tid att köra dit för vi fastnade i trafiken till Penang Hill. Eller vart nu folk skulle. Alla passar på att röra på sig när det är ledig dag så där är trafikstockning mest överallt.

Godaste Curry Mee:n fick jag till lunch i alla fall. Martins Char Keow Toew gick inte heller av för hackor och tjejerna klagade inte på sina Wan Tan Mee-soppor. Vi tog nämligen en snabb lunch på en coffee shop vid Air Hitams marknad och köpte frukt innan vi tog oss runt dammen.

Kvällsmaten blev på Song River och vi åt öns bästa kycklingklubbor, igen. Med Barlovs, igen. Mer behöver inte sägas.

Med allt detta skriveri om mat så börjar jag känna mig som en äkta malaysier. Det är det stora diskussionsämnet i detta land. Går inte en lunch på jobbet eller en coffee morning med skolmammorna utan att maträtter nämns. Ungefär som svenskar alltid diskuterar vädret. Men pratar man väder blir man inte hungrig, pratar man mat så blir man det.

Nu går jag och äter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar