måndag 13 september 2010

Hari Raya

I fredags var det Hari Raya. Ramadan är slut och man firar att fastan är över. Alla har ledigt så fabrik, skola och dagis var stängda. Vi tänkte att vi drar och kollar in ett buddistiskt tempel på en muslimsk högtid för då är där väl inte så mycket folk. Så vi packade in oss i Protonen, körde inom Coffee Bean för en kaffe och gav oss i väg till Air Hitam där det stora templet Kek Lok Si finns.

Vi hittade faktiskt raka vägen, även om kartläsaren var vilse minst halva vägen. Kartläsaren lotsade dock in chauffören lite väl tidigt på en parkering så vi fick gå upp till templet. Varmt och smal väg med mycket bilar men det gick.

Att det var mycket bilar upp till templet var inte så konstigt för när vi kom upp upptäckte vi att de så smidigt hade ett stort pakeringsgarage. Och restaurang och en drös tingeltangelaffärer både utanför och inne i templet.

Alla bilarna innehöll ju så klart massa människor och det visade sig direkt att vi var rakt inte ensamma. Det var knökfullt med folk. Halva KL åker tydligen till Penang denna helg så där var väl tomt som Stockholm på midsommarafton. Rätt snart visade sig att vi var en bättre sevärdighet än alla fina buddhaskulpturer. Eller, vi och vi, Filippa och Emelie var de som var poppis. Alla ville fotas med dem och gärna prata. Men, vår malaysiska är obefintlig så det blev att le stort, säga hello, thank you, bye bye.

Lunch fick vi inta på templets vegitariska restaurang och vi kom i bra tid för när vi satt oss drog ett ösregn in och alla fick bråttom in under tak och in i restaurangen. Efter lunchen klättrade vi upp i pagoden och kollade på utsikten, hela vägen hem till Silverton.

På sena eftermiddagen åkte vi sen till Tesco vid brofästet för att storhandla. Kartläsaren hade det svettigt igen, men vi kom rätt efter två varv runt Tesco, universitetet och brofästet och lyckades undvika att svänga upp på bron.
Fika först, så klart och det blev ice kacang på matstället bredvid. Vi har inte så bra flyt med sötsakerna här. Banana pancake har varit bäst hittills men ice kacang var en intressant upplevelse. Isglass i olika färger, majsröra, bruna böner och en klick grädde/glass på toppen. Tjejerna åt bönerna och lämnade resten till föräldrarna som inte heller lyckades tömma skålarna.

Inne på Tesco gick mobilkamererna varma och tjejerna messades i väg till Indonesien och andra platser. Tror jag. Vi scannade av alla hyllor och lyckades köpa både mat och en joskompressor så nu dricks här massor av färskpressade fruktjoser.
Allt tog mycket längre tid än vad vi trodde så vi fick ge vika och käka kvällsmat på MC fiket. Smakade som vanligt.

Resten av helgen blev rätt lugn. Tränade i Youth Park, softade vid poolen, strosade på Gurney Plaza och tog lördagsmiddag på stranden i Batu Ferringhi. Vi njöt halvkall Tiger öl, god mat, sand mellan tårna och Filippa toppade kvällen med ett dopp i havet innan jag körde hem oss till Silverton igen.

För Martin och mig blev helgen lite längre eftersom Martins jobb även hade stängt på måndagen. Martin tog tjejerna till skolorna, jag joggade en kortis längs Gurney drive och sen drog vi ner till Georgtown och strosade runt. Vi hämtade ut våra båtbiljetter till nästa helgs tur till Langkawi och vi kollade in bil på Nissan.

Annars har veckan gått åt träff med hyresvärden för att reda ut var fläktarna ska sitta och vilka slags gardiner vi ska ha vart i vår egna lägenhet. Inflyttningsdatum vet vi fortfarande inte, men det närmar sig.....Expat-mässa på g hotel och frukost med skolmammor hann jag också med. Samt få hit rörmockare och de vanliga turerna till mataffären och marknaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar