lördag 4 september 2010

Youth Park

Hyfsat tidigt i morse gav vi oss ut i vår lilla Proton, målet var Youth Park 4 km bort från Silverton. Bakluckan var fylld av cyklar och sparkcyklar. Föräldrarna i träningskläder. Filippa satt bekvämt men Emelie var intryckt i sin bakvända bilstol, halvt fastspännd. Golvremmarna ligger antagligen i en kartong i skeppet på väg hit men stolen satt nog stadigt fast ändå med tanke på utrymmet.

Martin vid ratten och jag som kartläsare. Körandet gick rätt bra för Martin (körde bara upp på kanten en gång),. Hitta vägen var inte alls lätt. Enkelriktat både här och där och hitta avfarten in till parkeringen var allt annat än lätt. Efter att ha kört fram och tillbaka förbi ett hinduiskt tempel fyra gånger lyckades vi till slut pricka infarten och sen var det hopp och skutt upp i parken.

Youth Park har en stor lekplats under stora skuggande träd och inkämt mellan gungor och rutchkanor finns träningsmaskiner för vuxna. En oval cykelbana med mer träningsmaskiner gör parken till en perfekt lekplast för både stora och små. Så Martin och jag turades om att jogga och styrketräna. Ville man lägga på extra last så var det bara att ta ett barn i knät och trycka lite hårdare med de otränade benmusklerna.

Efter ett par timmar i parken var alla döhungriga så in i Protonen igen och ut den enkelrikade vänstertrafiken. Vi lyckades med lite omvägar parkera nära wet market. Betala p-avgift till p-gubben och sen blev det nudelsoppa till lunch innan vi handlade grönsaker och frukt på marknaden.

Hem och duscha och sen blev det eftermiddagskaffe på Starbucks och lite Hari Raya rea på Gurney Plaza. Vi köpte i för sig bara en liten rygga och mat på Cold Storage men det var mycket folk att trängas med.

Middag blev ner för gatan hos Tobbe. Självklart tog vi Protonen. Tänkte tanken att gå men insåg att det skulle bli långt att bära sovande barn hem. Taxi tänkte vi inte alls på. Men, det var bra för då fick jag göra min köra-på-vänstersidan-debut på vägen hem. Helt lagom debut för mig, 900 meter och bara två vänster svängar!

2 kommentarer:

  1. Jag saknar bild på bilen - men framför allt saknar er!!

    SvaraRadera
  2. bild på den grå Protonen kommer. hoppas åket fastnar på bild;-) högst intetsägande och helt hopplös att känna igen på parkeringen.

    saknar er också! men F planerar för tillfället att gifta sig med Viktor och 4 tjejer så jag vet att vi kommer se mycket av varandra i framtiden....

    SvaraRadera