söndag 17 oktober 2010

Harvest Festival


Emelies dagis hade harvest festival i fredags. Öppet hus i två timmar för alla föräldrar och syskon. Barnen uppträdde med sånger och ramsor på engelska, mandarin och japanska och sen bjöd de på bröd som de bakat samt ekologiska äpple från Nya Zeeland och iste.

När barnen bakade brödet minglade föräldrarna ute i trädgården. Alla kunde gissa vem som var Emelies mamma.....den enda vitingen på tillställningen. Emelies mamma kunde inte gissa vems barns som var vems eller vad något barn hette mer än Esther. Det var vilket fall som trevligt att mingla och svara på nyfikna frågor om Sverige och svensk design och få tips på utflykter som lokalborna gärna gör. Fick även veta att Emelie förstår mandarin. Barnen i hennes grupp pratar tydligen hellre mandarin än engelska så det kanske inte är så konstigt. Båda språken är vilket fall som rena grekiskan i hennes öron.
Emelie hajade hälften och sjöng noll men Esther höll reda på henne och blev det lite väl läbbigt så kröp hon upp i teacher Noras knä. Hon sneglade upp på mig några gånger men även om det var bra pirrigt så stannade hon tappert kvar med alla sina barn.
Festen avslutades med dockteater för alla. Dockorna pratade först på engelska, sen på japanska. Barnen fick med sig var sin origamiblomma hem och vi fick en extra till big sister Filippa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar