lördag 30 oktober 2010

Halloween

Igår var det Halloween party på SCIPS. Hela skolan var dekorerad med döskallar, spindlar, pumpor och allt möjligt läbbigt och skräckinjagande. Musiken dånade i samlingssalen och det vimlade av utklädda barn och vuxna överallt. Ingen var stilla länge nog för att få några vettiga foto. Det var party med drag.

Vi var en något desarmerad styrka som drog från 20-01:an. Rättare sagt, bara hälften av oss kom iväg på höstens stora evenemang. Martin var däckad i maginfluensa och Emelie somnade ifrån hela festen innan hon änns hunnit byta om.

Filippa bytte däremot om till sin noga planerade och utprövade utstyrsel: klänning med fjärilsvingar, trollstav och princessdiadem. 'A fairy with wings'- inte ett dugg läbbigt och det skulle det inte vara för hon skulle vara fin.

Det skulle tydligen varenda tjej under 7 år på festen. Alla småtjejer var princessor, fjärilar, älvor och fe-liknande saker. Alla småkillar var spriderman eller hade helst bara sina vanliga shorts och t-shirt. Alla barn över sju var så läbbiga de bara kunde. Häxor, vandrande skelett, invirade i bandage, blod och djävulshorn. De sprang runt och skrek och skämdes och hade hur roligt som helst.

Mammorna var gärna också utklädda, i nåt litet svart och diadem med djävulshorn eller en glittrande häxhatt. Papporna var som småpojkarna fast med en öl i handen. En och annan hade piffat sig med en läskig mask som de fick lyfta på när de skulle dricka ölen eller den lila GT:n.

Filippa och jag fick många pizzabitar och äta. Vi skippade öl och höll oss till de mjuka drickorna. Vi provade också piffade muffins som de amerikanska morsorna hade fixat. De var proffs helt klart för de var dekorerade som hela konstverk. Smakade dock inte lika gott som de såg ut så vi smusslade undan dem och drog i väg på ansiktsmålning och tatuering i första klassarnas rum.

Med fjäril i ansiktet och ros på armen var Filippa redo för dansgolvet och kostymparaden över scenen. Ljudvolymen var klart avskräckande så hon vände i dörren med händerna för öronen men när det gick upp för henne att man fick godis efter paraden gick hon in igen, knatade över scenen tog sin 'bucket' och gick ut så fort hon bara kunde. Det blev ingen dans den kvällen.

Godiset var gott, förutom de sura bitarna som inte änns jag kunde behålla i munnen. Det var surt värre! Speedade på socker ställde vi oss i kö för att bli skrämda i 'scary house' men två försök senare fick vi inse att vi kunde inte ta skräcken utan ställde oss vid utgången för att titta på de barn som kom ut och snegla in på det läbbiga.

Fast, vi lovade varandra att nästa år ska vi våga gå in.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar