måndag 22 augusti 2011

Måndag

Lov igen för Taska Nania-barnen så vi hade Emma och Vildana över halva dagen. Vi höll oss i var sin del av lägenheten. Jag och Vildana med varsin kaffekopp i köket och tjejerna med varsin Barbie i lekrummet. Fast precis innan lunch hade de flyttat ut i vardagsrummet, byggt små kojor och blivit hundar och katter.

Eftermiddagen blev lite seg, vi fick vänta och vänta på Mr Wong. Kunde inte gå ut eftersom min mobil har blivit totalt opålitlig efter sin hjärnskakning så det blev den fasta som fick sköta kommunikationen med Autobinee bilservice.

Vårt eftermiddagsuppdrag var annars att gå till CIMB bank och fixa ett lönekonto till mig men vi kom en halvtimme försent så det blir nytt försök imorgon förmiddag. Då lär väl det visa sig att just detta kontor inte har den servicen, men nu ska vi inte vara syniska... Nu gäller det att fixa ett konto i CIMB och ingen annan bank för denna bank är jobbets lönebank. I Sverige får vi bank efter bolån, här efter lön. Så är det bara. (och så har vi även lärt oss i dag att bank inte växlar pengar, det gör växlingskontor. Så vi får bära vår påse med ringghits till skumraskkillen i hörnet på Gurney Plaza och fixa våra livsnödvändiga dollars till Burmaresan. Lägga upp plastkortet på disken i sin bank funkar inte. Det är lite för praktiskt och så skulle skumraskkillen vara utan jobb)

Vem vet vi kanske även lyckas klämma in ett besök hos Madame Ooi och köpa nya skoluniformer. Försäkerhets skull provade vi förra läsårets ikväll och den funkar att använda nån månad till. Lite tight i midjan, lite kort blus och skort men det går. Skolan måste vi inom och lyckas köpa gul sporttröja hos för det behöver Filippa redan första veckan. Hon ska tillhöra Yellow House nu när hon börjar ettan.

Klasserna är indelade i fyra hus som har var sin färg och de samlar poäng under året på typ uppförande och sånt och det hus soma har mest poäng vinner. Kan ha gler orsaker än så, men det är mer än vad jag vet. Men, vad jag vet är att jag kommer veta mer om det när jullovet kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar