lördag 14 april 2012

Happy Songkran!

Happy Songkran-Gott Nytt Thai-år! Idag har vi firat in det thailändska nyåret i Liggande Buddha templet ett knappt kvarter från oss. Stora grejen är att spruta och hälla vatten på varandra. Passade perfekt en varm dag som denna. Barnen hade superkul. Framförallt Filippa. Hon passade på att spruta på alla. Emelie sprutade mest vatten på mig och Martin, men det var kul det med.

Genomblöta med shortsen hängade halvt av rumpan gick vi till marknaden och köpte oss en stor vattenmelon och en påse söta mangos. Sen hem och få på torra kläder för lunch på Nando's på Gurney Plaza. Ingen var nämligen sugen på att laga mat och där fanns inget lördagsgodis hemma. Ve och fasa!

Eftermiddagen blev också blöt. Då hängde vi vid poolen, simmade, bubblade, fotade, fikade, sov, läste tidning och kickade lite boll på en så stor gräsmatta man kan ha på fjärde våningen.

Kvällsmat orkade jag och Emelie fixa. Vi tog potatismosresterna från igår när vi hade mammor- och barnmiddag med Emma, Kenan och Vildana och sen gjorde vi nytt tema på fisk och stekte våra egna hammagjorda fish nuggets. Emelie panerade dem som en mästerkock.

När vi slamrade i köket spelade Filippa och Martin basket. Det var en tajt match. Martin ledde länge, mycket lika och till sist satte Filippa det avgörande målet. Lagom när sista nuggetsen var klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar