söndag 22 april 2012

Pantai Kerachut

Idag djungelvandrade vi till Pantai Kerachut, eller Turtle Beach som det också kallas. Det tog oss dryga två timmar. Det stod en på kartan så vi får se det som en rejäl förbättring att numera bara dubbla tiden, inte tredubbla som vi gjort på tidigare vandringar.

Det var en skön promenad, svettig men ändå sval där nere under trädkronorna. Upp och ned,över rötter och sten. Geggigt ibland. Men inte värre än att man kunde gå runt om så inte flipflopsen fastnade.

Turtle Beach ligger på västsidan mot Sumatra. Men, man kan inte se Sumatra. Lite större vågor rullar in och här går havssköldpaddor i land för att lägga sina ägg. Dem gräver killen med hörlurarna upp, han som bor i parkvaktshuset och sjunger med högt och rent till låtarna när han inte tror någon hör. Ibland glömmer han sig och sjunger ändå. Det gjorde han när vi var inne och tittade runt i det halvtomma museet och lärde oss lite om sköldpaddor. Några små sköldpaddeungar simmade runt i tanken och några runda burar stod inne i äggkläckningstältet men annars var det inte så mycket nykläckt idag.

Det gjorde inget för vår båtkille kom tidigt och han tog oss på en skön båttur tillbaka till Teluk Bahang, fiskebyn där vi ätit lunch knappa fyra timmar tidigare. Vi åkte fort, fort, fort så fort vi kom runt nordvästra udden av Penang för där var havet blankt. Killade dödsskönt i kistan, klistrade upp leendet ännu högre och den varma luften fräschade till oss så pass att vi kunde ta kvälksmat på Tree Monkey.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar