onsdag 23 januari 2013

Abstinens

Kapitan's mittemot Gurney Beach har stängt för renovering. Det var ett tag sen. Stället ät tomt, ingen är där och framförallt, inget händer med byggandet. Tracey, Kapitan's storätare nummer ett, hade hört tjugo dagar, vi är där nu. Martin och Armin åt på Kapitan's på Queensbay och de sa en månad. Vem tror på det?

Det värsta är inte att inget händer, det värsta är att vi inte kan enkelt få äta deras mat! Abstines för roti canai, tosai, butter chicken, kurma, cheese nan, the terik är stor. För att inte tala om förvirringen när det är dags för sponantmiddag efter simlektionerna på onsdagarna.

Så istället för att serva Alzan igår, så fick det bli indisk frukost nere i Georgetown. Abstinensen måste stillas. Inte på det Kapitan's som ligger där utan, nu var det dags för ett nytt ställe, Woodlands på Lebuh Penang mellan Church street och China street. Det ska vara alla lokala indiers favorit. Där måste man kunna få tosai, och det fick vi. Världens godaste! Slår Kapitan's Gurney Beach med råge. Provade även pourri på servitörens inrådan. Och en the masala. Åh, så gott. Jösses. Och allt för bara tretton ringghits.

Sen var det ut på fotogalore och väggmålningssafari i Georgetown.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar