söndag 27 januari 2013

Lite lov

Så har det varit lite skollov igen. I torsdags var det Muhammeds födelsedag och i fredags tog skolan kompledigt för söndagens helgdag, Thaipussam. Skollov är lika med mammalov så jag fick också ledigt. Martin kom med sista dagen, idag, eftersom han varit i US hela veckan. Det var en riktig brakdag, självaste Thaipussam och allt.

Vi gick med i folkvimlet från skolan nästan upp till Rainfall Temple. Varmt, trångt, mycket folk och högsta musiken möjlig, någonsin, totalt ös. Kände oss lika utpumpade och fokuserade som de troende som tog sig fram med kavadis på axlarna, krokar i ryggen, tungor piercade rakt genom kinderna och spikskor med spik på fel håll på fötterna. Våra märken efter turen var i för sig mest solröda näsor, axlar och nackar. En eftermiddag vid poolen var en välbehövlig belöning.

Fast vi vandrade inte bara längs Jalan Utama detta lov, vi fick oss även en tvåtimmarsvandring genom djungeln från Teluk Bahang till Turtle Beach. Tre mammor och sex barn skuttade fram över stock och sten. Ett blankt hav, solig strand med skön skugga under tallträden belönade oss. Badade så länge brännmaneterna tillät, fikade och sen kom båten innan vi änns hunnit kolla om det kommit några nya sköldpaddeungar på stationen. Båtföraren var på lika lysande humör som barnen så han bjöd på sightseeing hem och visade oss klippor som såg ut som kanin, sköldpadda och krokodil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar