tisdag 28 juni 2011

Dålig mammadag

Idag har det inte varit någon succé för mamman. Lillsyrran vägrade gå ned till dagisbussen, trots ute i god, godaste tid. Lirkande, övertalning, mutor och hot inget rubbade ungen ur soffan. Det var bara att ta det ylande barnet under armen och bära ned henne, rakt in i den väntade bussen. Där tystnade hon tvärt, gav mamman onda ögat och bad med sockerlen röst teacher Lim att sätta på henne skorna. Mamman var genomsvett, förbannad och halvdöv.

De få timmarna ledigt använde mamman till att handla på metropolet Tesco för Food & Fun Fairn tillsammans med Sarah från Australien. De hann även dricka dåligt kaffe på Gyllene Måsen och styra upp alla Work Instructions för lördagens alla aktiviteter. Man bygger inte en burkpyramid hur som helst och det är bäst att instruera folk att inte få panik om ballongerna skulle ta slut utan det blir bara att stänga butiken.

Hänga med Sarah ställer till det lite för mamman. Tur hon träffade de amerikanskaste morsorna på skolan innan upphämtning så hon fick ordning på dialekten igen. Sån där svensk-amerikansk hang around dialekt som gör att man låter som man i alla fall är lite världsvan. Ingen bonnläpp från Downunder, no worries mate kan man ju inte gå runt och säga när folk stressar över helgens stora händelse. Bättre säga I'll fix it.

Nog om de bra delarna på dagen, det dåligaste var kvar. Mamman bilköade till Gurney Plaza för onsdagslunch med storasyster. Lunch skulle intas i Food Court och det såg lovandes ut. Storasyster hade fått sin nudelsoppa och mamman skulle köpa sitt economy rice i andra änden av lokalen när ett 'MUMMY' på alldra högsta volym hördes. Hrm, den rösten känner jag igen tänkte mamman, och vände sig om och såg en desperat flicka stå upp bredvid bordet. Mamman hann även undra varför storasyrran promt skulle skrika på engelska. Den vältränade mamman fick användning av allt sitt slit i bassängen, var där på ett huj och det var nästan så simningen behövdes där också. Jag vet inte vem som var mest chockad, men storasyrran hade pinkat på sig! Det var bara att dra innan en hel food court skulle drukna och bli döva. Bara att dra direkt hem, utan lunch och utan att ha handla mat. Klafs, klafs hem till ett tomt kylskåp.

Nånstans i kylen hittade mamman lite rester att micra och nu funderara hon på hur familjen ska få kvällsmat och frukost. 'Vågar vi oss tillbaka till Gurney Plaza idag, eller ska vi låta dem glömma oss i ett par dagar?'

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar