torsdag 9 juni 2011

Shopping

Emelie som har lov och jag har precis satt oss på ett kaffehak efter att ha tillbringat morgonen på Filippas skola. Vi hjälpte dem att lära sig allt om shopping. Nja, inte riktigt allt men de hade uppstart på sitt sista projekt för skolåret och det skall handla om shopping. Hua, tänkte vi föräldrar, så ytligt och hemskt. Men, det handlar så klart inte om att armbåga sig fram på rea utan om matte, tänka efter vad man behöver och ta kloka beslut. De sötisarna tänkte även efter vad andra behövde.

Vi föräldrar stod vid olika bord i samlingssalen och sålde snack till förmiddagsfikat. Var det något barn som hade slut på pengar så betalade kompisen istället. Xing Rong köpte med ostmackor hem till mamma, pappa och grannie. Devanshi såg till att hennes morfar som var med fick muffins så han teg. Vår lilla hälso-Filippa köpte apelsinklyftor och ostmacka och unnade sig sen en muffins till efterrätt. Ms Cheryl hade sagt till dem att titta efter vad som fanns, köpa två snack och en dricka, och sen om de var mer hungriga gå tillbaka och köpa mer, om pengarna räckte. Så då gör man ju vad läraren säger.

Emelie ville inte köpa någonting men fick med sig massa fika ändå. Innukas mormor var där och försåg henne med mat, och massa kramar och kindnyp. Gullandet uppskattades inte men hon tog gladeligen emot allt ätbart med något muttrande som liknade thank you.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar