söndag 16 juni 2013

Food & Fun Fair

Så har det varit Food & Fun Fair igen på skolan. En varm lördageftermiddag utan vindpustar till popmusik på högsta volym malaysia style.

Succen och nyheten för i år var ett svenskt matstånd. Med köttbullar och lingonsylt såklart. Helt opartiskt var det huvudattraktionen.  Försäljningen gick rätt bra faktiskt. Lite trögt den första timmen. Folk var väl mest sugna på kakor för tyska matståndet var fullsmackat. Men, sen när folk ville ha riktig mat, blivit vågligare började det säljas köttbullar i en jämn lugn ström.

Roligt att vi kunde få till det. Vi har gått från två till fem svenska familjer på skolan detta skolåret så nu hade vi resurser för att genomföra projekt köttbulle och övertrumfa folks Ikea-erfarenheter. Hemlagat ska det vara!

Vi fick även användning för vår ouppackade svenska flagga som hängde stor och stolt. Om tre veckor packas den ned igen.

Tjejerna roade sig kungligt. Filippa såg vi knappt röken av. Hon hängde med kompisar. Lyckan var total när hon såg Enya. Enya flyttade till USA för ett år sen och är nu på Penang med sin familj för en månads semester. 'Vi var blyga först men sen var det som hon aldrig flyttat' sa Filippa i bilen hem.

Emelie hängde i kjolarna (nej, jag hade inte folkdräkt, körde jeanskjol, fotbollströja och trätofflor), men så fort Ingrid kom var hon också iväg på hulahopp, äventyr och lekar som att fiska japanska ögonlobar (läs studsbollar) ur en damm, hoppa i hopptorn, köpa glass, sockervadd och läskeblask för kupongerna de inte visste vad de var värda eller vad de skulle betala.

Tjejerna kom med mig hem nytatuerade med nymålade naglar och tjusiga ansikts- och kroppsmålningar. Bad med sina lenaste röster att inte behöva duscha och åt upp några av de köttbullar som blev över. Veckans matlåda till skolan är räddad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar