onsdag 19 december 2012

Penangs Filharmonikers julkonsert

Katastrof! Santa missade hälften av barnen när han drog in med peruk, skägg och luva på sniskan på Penangs Filharmonikers julkonsert ikväll. Filippa grät och vi fick springa efter honom ut i foajén, mitt i konserten. Sista godispåsen fick hon. Han hade nog räknat fel, eller bara kastat bort hälften av påsarna när han försökte slänga upp julklapparna till barnen som satt uppe på balkongen i E&O's balsal. Eller så såg han helt enkelt inget mer än strålkastare och insidan av sin peruk. Han hade i allafall guldklocka så erfarenhet från jobbet måste han haft.

Väl tillbaka med fångsten, grät Emelie, för hon fick ingen egen.

Jag grät nästan också, men det var mest för att musiken var så fin. Hårstråna på armarna reste sig och rösten tjockade sig lite när man skulle sjunga Gloooooria. Det är maffigt med en hel orkester och en stor kör. 100 man på scen och 500 som sjunger med. Alla suger i. Lilla Penang kan.

Middag intog vi i puben. Sådär lagom pretansiöst, engelsk pub korsat med koloniala vibbar och lite julpynt på det. Mysigt. Morfar fick sin öl och Martin fick googla fram att en pint är 0,568l. Alla nöjda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar