söndag 21 juli 2013

Boot Camp Raja Ampat


Det är blåsigt, regnigt och nästan, men bara nästan, kyligt idag. Det är off season och regnsäsong så det är inte så oväntat. Havet är inte snorkel- eller dykvänligt så när det regnade som värst i förmiddags kröp vi in i vår hydda igen och kollade film.

Spanska familjen och vinbonden packade ryggorna för att dra vidare på nya äventyr. Pappa spanjor tickade av sitt färgglada gantt-schema varje kväll och min gissning är att Sulawesi är nästa. Deras engelska var inget vidare, men vinbondens spanska var lysande eftersom han så klart gjort vin i Chile så han kunde överföra lite info. Själv skulle han resa en månad till i Indonesien sen till Papua Nya Gunea, vidare genom några söderhavsöar och till jul komma till Hawaii.

Då sitter vi i Sverige och fryser. Hrm, just nu är det inte så lockade men det känns nog annorlunda när det lackar till jul. Vi har nog bara glömt.

Med uppvispad sjö och duggregn så fick det bli boot camp efter lunchen. (Fisk och ris igen. Filippa är överlycklig. Bästa, färskaste fisken varje dag. Emelie har blivit vegiterian och deklarerar att det är bara sashimi som gäller för henne om det ska vara fisk. Punkt).

Tyvärr var homestayets byrackor också sugna på hopp och skutt så vi fick helt enkelt ta paus redan efter uppvärmingen, leta upp en rejäl pinne och vispa bort dem. Innan dess bjöd tjejerna på tjusiga jumping jacks så jag garvade på mig och skuttade entusiatiskt mellan stockarna längs stranden. Efter pausen var de mindre sugna, tror hundarna gjorde sitt så Martin och jag fick träna i sanden helt själva. Boot Camp Raja Ampat var inte så illa. Nu sitter jag nyduschad efter att ha skopat regnvatten över mig från tunnan i tvätthyddan och dricker homestayets något rökiga te.

Divemaster och de andra mannarna sitter i hyddan bredvid och spelar xbox. Tror snart de drar igång generatorn igen fast inte mörkret har fallit. Även de har lite tråkigt idag när de inte kan ut på havet och leka eller mecka med sin nya, risiga båt som Robben kom hem med igår. Vi kanske kan få de kralliga killarna på en och sextio att träna boot camp med oss nästa gång? Borde hålla byrackorna borta utan att behöva markera revir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar