lördag 27 juli 2013

Tillbaka till civilisationen

Vi är tillbaka i Sorong. En blåsig dag så det blev rätt gungigt på sjön. Från Pulau Kri in till Waisai var det ok. Med vind så vi surfade skönt på vågorna i Robbens nymålade båt. Motorn gick tungt i baksugen på vågorna och Robben var lite missnöjd. Han vill väl ha mer fart. Det lär det bli, för han åkte också till Sorong i dag, för att köpa en motor till. Det är i för sig inte bara för farten det kan vara bra att ha två motorer där ute i vildmarken.

Flygbåten var dock gungig som dessa långsmala flatbottnade flygbåtar är i denna delen av världen. Langkawifärjestandard är inte min standard. Stark sidovind på det och eländet lutade som en segelbåt. Hade så mycket hellre suttit i en sån än i en sån där instängd plåtburk vi satt i. Måste dock säga att medresenärerna har så mycket bättre båtvana än Langkawiresenärerna. Bara en som mådde dåligt, inte en hel jäkla kavalkad.

Efter ett tag vande man sig vid det onaturliga lutet och extra gunget som kom var tionde minut. Robben såg lugn ut så jag även somnade till slut. Emelie sov genom eländet och Filippa lyckades slockna lite före mig. Motordånet och musikeskvalet i högtalarna störde henne betydligt mer än sidorullningarna. Martin spelade slut batteriet i telefonen.

Dryga två timmar senare kom vi in rullandes till Sorong och hela kajen var överfull med båtar så vi fick lägga oss utanpå tre färjor och gå på spångar emellan dem för att komma upp på kajen. Det fick bli en bärare som bar våra stora säckar för spångarna var hala och barnen skulle ju också med. Det var en glad bärare som vinkade av vår gula taxi i hällregnet. Jag råkade ge honom fel lapp. Det är så mycket nollor och så har 10 000-sedeln och 100 000-sedeln nästan samma färg. Och, så har jag inte använt pengar på två veckor. I bärarens hus är det nog fest ikväll...

Ja, ja, drabbar ingen fattig. Och hos oss är det också fest. Svit med två sängar och första riktiga duschen på två veckor. Snart är saltet urtvättat och vi luktar gott igen. Finns inget bättre än första duschen efter veckor i vildmark!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar