torsdag 25 juli 2013

Sköldpadda


Nu har vi alla lyckats se sköldpadda ute på husrevet. Emelie redan i går när hon och Martin tog en eftermiddagssnorkling och Filippa och jag idag. Idag snorklade vi både på förmiddagen och eftermiddagen. Mycket bekvämt. På förmiddagen åker strömmen åt ena hållet, på eftermiddagen andra. Så det är bara att åka med och skåda fisk, koraller och då sköldpaddor.

Igår gick vi även en skön lång strandpromenad och fick se en delfinflock utanför stranden på andra sidan ön. Lumba-lumba, som det heter på indoneiska hänger gärna utanför den strandens rev enligt Robben. En av hushundarna följde med oss på promenaden.

Här är djur överallt. Ödlor i palmtaken, kycklingar och höns på marken. Krabbor som patrullerar på natten. Vi ser alla deras spår i sanden under matbordet. Myror så klart. I alla dess storlekar.  Jättespindeln som bor i hörnet på vår hydda. Örnar och andra fåglar som vi både ser och hör. Cikador. Mygg som inte bryr som någon av våra myggsprayer. Geckosar som smackar när man precis ska somna. Råttor som smyger runt och knappt syns men Martin såg en smita förbi längs madrassen utanför myggnätet. Tuppen som gal precis innan solen går upp.  

Det är bara havet som är tyst. Eller rätt så tyst. Knäpper och snäpper gör det och snorklar man med öronen ovanför vattenytan hör man djungelns ljud samtidigt som man ser korallernas värld. Vi bor mitt i Ett med Naturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar