onsdag 24 juli 2013

Fina fisken


Mormor i huset lagar gudagod mat. Mycket fisk, typ varje dag. Alltid grönsaker. Alltid tillrätt på olika sätt och alltid så himmelskt gott. Ris till så klart. Vi har bytt ris och kyckling mot ris och fisk. Hon har även bjudit på några slags musslor som en av de yngre tjejerna gick och plockade när det var som lägst tidvatten. Supergott. Hennes omelett slår alla omeletter vi ätit.

Vi är faktiskt rätt glada att vi bytt kycklingen mot fisk. Det har varit oändligt mycket kyckling de senaste tre åren. Det blir så när vissa inte äter fläskkött och andra äter inte biff. Det blir kyckling kvar då.

Matmor här på Robben’s kan laga allt utom just kyckling. Vi fick rackans sega bitar för några dagar sedan. Första och förhoppningsvis sista.  Det var extra special, det förstår vi men, det var ingen höjdare.

Kanske var kycklingen mer än höna och kanske blev den väldans seg av att en av killarna och de tre hundarna jagade omkring efter den en bra stund innan den blev infångad. Den förskrämda hönan tog även för en kort stund skydd inne i vår hydda. Men, den hann bli utjagad innan jag kom upp ur strandsoffan där jag låg och tog eftermiddagslur.

Nej, kyckling har vi fått vår beskärda del av för lång tid framöver och så som mormor Robben lagar fisk så kan hon skippa allt annat. Den lätt rökta, grillade vita fisken med fast mört kött som vi fick till middag i förrgår går till historien som bästa fiskrätten någonsin. Även veggi-Emelie gjorde undantag och åt så det stod härliga till. Vi äter så magen står i fyra hörn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar